Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Aan de slag met ICT-vernieuwing

Nieuwsbericht
Vergelijken
25 maart 2024
Er wordt een nieuwe coöperatie opgericht: de Coöperatie Samen Digitaal Innoveren (SDI). Deze coöperatie richt zich volledig op ICT-vernieuwing. De hele bibliotheeksector is erin vertegenwoordigd.
Inhoudsblokken

Waarom is deze Coöperatie nodig?

De huidige bibliotheeksystemen zijn gericht op de kerntaken collectiebeheer en circulatie. Ze zijn minder geschikt om bibliotheken te helpen bij het werken aan de maatschappelijke opgaven. Om Nederlandse burgers zo eenvoudig mogelijk toegang te bieden tot bronnen van kennis en cultuur, is ICT-vernieuwing noodzakelijk. Met de vernieuwing hoopt de sector het aantal gebruikers van deze bronnen de komende jaren te verdubbelen en diensten te verbeteren. 

Aanbesteding Gemeenschappelijk Bibliotheeksysteem

Het programma van de Coöperatie SDI start met de aanbesteding van een Gemeenschappelijk Bibliotheeksysteem. Het overgrote deel van de Nederlandse bibliotheken en alle POI’s worden lid van de Coöperatie en nemen deel in de aanbesteding. Zo wordt dit een project door en voor de sector. 

Startbijeenkomst

Op 27 maart vindt de startbijeenkomst plaats. Alle bibliotheekdirecteuren die de intentieverklaring om lid te worden hebben getekend, zijn uitgenodigd. De documenten voor de oprichting en de aanbesteding zijn inmiddels verzonden.  

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de Coöperatie Samen Digitaal Innoveren? Meld je dan aan bij de SDI-groep op Biebtobieb of mail Peter van Eijk, voorzitter van de Stuurgroep SDI.