Informatie voor het bibliotheeknetwerk

De WaU-trajecten: een update

Nieuwsbericht
Vergelijken
11 maart 2024
Hoe gaat het met de WaU-trajecten? We zitten momenteel in de verkenningsfase. Dat betekent veel afstemmen en keuzes maken. Een kleine update.
Inhoudsblokken

Procesregisseur

De KB zocht een procesregisseur voor de vier WaU-trajecten. Deze zou ervoor moeten zorgen dat de trajecten goed en volgens plan verlopen. De KB heeft besloten hiervoor te gaan samenwerken met Youfacilitate. Dit bureau is gespecialiseerd in het helpen van organisaties om samen goede plannen te maken, mensen te betrekken bij veranderingen en beweging te creëren. 

Input en medewerking gezocht

Tijdens de verkenningsfase onderzoeken we welke vraagstukken er zijn en proberen we deze helder te krijgen. Hierbij staat de vraag centraal hoe we ervoor zorgen dat alle betrokken partijen input kunnen geven en mee kunnen doen. Denk aan bibliotheken, VOB, POI’s en andere partners in ons netwerk. We willen immers voorkomen dat de oplossingen die uiteindelijk voortkomen uit de WaU-trajecten niet aansluiten bij de behoeften van burgers en bibliotheken. Hoe we dat precies gaan aanpakken en vormgeven, volgt binnenkort.

Nieuwe overzichtspagina

Werk aan Uitvoering (WaU) is een Rijksprogramma ter verbetering van de publieke dienstverlening. Op Bnetwerk vind je nu een overzichtspagina over dit programma. Je leest daar onder andere welke trajecten er zijn, wat deze inhouden, hoe we eraan willen werken en wie dat doen. Ook lees je daar hoe je met het team in contact kunt komen. Neem vooral eens een kijkje -> De WaU-trajecten - een overzicht.