Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Ontwikkelingen rond Jeugdbibliotheek.nl

Nieuwsbericht
Vergelijken
9 juli 2019
Er is veel beweging rond de site Jeugdbibliotheek.nl. In de afgelopen maand is weer een flinke stap gezet om de site verder onder de aandacht te brengen en te promoten: twee bijeenkomsten en een uitgebreide toolkit met promotiemateriaal.
Inhoudsblokken

Promotiemateriaal via portal Landelijke huisstijl

Voor jeugdbibliotheek.nl kun je gebruikmaken van landelijk ontwikkelde flyers en posters. Deze zijn te downloaden en bestellen via de portal Landelijke huisstijl (inlog vereist). Daarnaast zijn er ook banners beschikbaar voor op de website, social media en narrowcasting. Tot slot vind je er de voorbeelden van de blueprint-pagina's voor WaaS-bibliotheken. Zie ook de update op MetdeKB (inlog vereist).

Succesvolle bijeenkomsten in mei

Eind mei waren er twee bijeenkomsten over jeugdbibliotheek.nl. Donderdag 23 mei waren we in De Kas in Woerden en maandag 27 mei in de LocHal in Tilburg.

Beide bijeenkomsten hadden een goede opkomst van ruim dertig bibliotheekmedewerkers. Zij kregen een plenaire uitleg van de ontwikkeling van Jeugdbibliotheek.nl, de inrichting van de site en de promotie.

Impressie bijeenkomsten Jeugdbibliotheek mei 2019

In deelsessies kwam onder meer aan de orde: voorleesfilmpjes gebruiken, blueprint-pagina's plaatsen en Lezen voor de lijst. Een aantal deelnemers vertelden waar zij de volgende dag direct mee aan de slag wilden. Zie voor verslagen de bestanden op MetdeKB.

Over Jeugdbibliotheek.nl

Jeugdbibliotheek.nl is een website van de Koninklijke Bibliotheek voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Hier vinden zij alles wat de Bibliotheek te bieden heeft rondom Lezen en Weten.

De informatie is betrouwbaar, geselecteerd door een deskundige redactie en sluit aan bij het leesniveau en de leefwereld van jeugd en jongeren.