Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Socialmediacampagne #mijnbibliotheek van start

Nieuwsbericht
Vergelijken
21 juni 2021
De socialmediacampagne #mijnbibliotheek is op 21 juni gelanceerd op verschillende platformen, waaronder Instagram en Facebook. De campagne, een initiatief van de VOB en de KB, zoomt in op de belangrijke rol die bibliotheken kunnen hebben in het leven van mensen. Met vrolijke afbeeldingen waarmee mensen online hun positieve bibliotheekervaringen kunnen delen, wil de campagne bijdragen aan de zichtbaarheid van de bibliotheken als knooppunten van een inclusieve samenleving.
Inhoudsblokken

De campagne laat met vijf feel good-afbeeldingen zien waar bibliotheken voor staan: het zijn ontmoetingsplekken, die fysieke en digitale collecties bieden, leesplezier en geletterdheid bevorderen, digitale inclusie stimuleren en burgers bijstaan in hun levenslange ontwikkeling.

smartphones met koffie

Social-platformbezoekers worden aangemoedigd de beelden te delen, aan te vullen met persoonlijke herinneringen en ervaringen en deze te posten met de hashtag #mijnbibliotheek. De campagne loopt van 21 juni tot en met de start van het zomerreces.

Afbeelding
beelden campagne

De set van vijf afbeeldingen, ontworpen door bureau WeDigital in zowel een neutrale uitvoering als met het landelijke bibliotheeklogo, kan door iedere bibliotheekorganisatie worden gebruikt en ingepast op een wijze die aansluit bij de eigen marketingstrategie. Bij de campagne hoort een online landingspagina.

Oplevering Netwerkagenda

De campagne #mijnbibliotheek valt samen met de oplevering van de Netwerkagenda, de praktische uitwerking van het Bibliotheekconvenant. Hierin worden de maatschappelijke opgaven uitgewerkt waaraan bibliotheekpartijen KB, VOB en SPN de komende jaren samen gaan werken. Zie www.bnetwerk.nl/netwerkagenda