Digitale geletterdheid jeugd
Voor Digitale Geletterdheid Jeugd zijn diverse marketingmaterialen beschikbaar en wordt voor communicatie over o.a. campagnes gebruik gemaakt van BiebtoBieb, nieuwsbrieven en social media.
Inhoudsblok

Brochures

In de Portal landelijke huisstijl (inlog vereist) zijn diverse brochures en materialen beschikbaar voor digitale geletterdheid jeugd. Deze vind je onder het kopje BS/dBoS. Een greep uit het aanbod: de MediaWolk, stappenplan Informatievaardigheden.

De portal Landelijke huisstijl is een besloten site. Heb je nog geen inlog? Dan kun je die aanvragen op de site zelf.

BiebtoBieb groep Digitale geletterdheid jeugd

In de groep Digitale Geletterdheid op Biebtobieb vind je onder andere updates over nieuwe materialen, informatie over campagnes, kun je met collega's sparren, nieuws en goede voorbeelden delen en bijeenkomsten organiseren op landelijk en regionaal niveau.

Nieuwsbrieven

Verder wordt gebruik gemaakt van de KB/OB-nieuwsbrief, de nieuwsbrieven van de Bibliotheek op School en de website en nieuwsbrief van Netwerk Mediawijsheid.

Social Media

Nieuws over digitale geletterdheid jeugd wordt ook gedeeld op het social media account van de KB en het Bibliotheekaccount.

Meer informatie

In Boekstartpro en de omgeving voor bibliotheekmedewerkers van de Bibliotheek op School is meer informatie te vinden over respectievelijk mediaopvoeding en digitale geletterdheid in combinatie met beide genoemde programma's.