Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Kennisatelier basisvaardigheden en gecijferdheid

Datum: 13 februari 2024
Tijd: 10:00 tot 11:30
Locatie : Online
Deze sessie geeft inspiratie, uitwisseling en antwoorden op vragen zoals: Wat is gecijferdheid precies? Hoe moeten we gecijferdheid zien in de context van basisvaardigheden? Wat zegt de wetenschap en welke goede praktijkvoorbeelden zijn er ter ondersteuning? En hoe kunnen we met elkaar uiteindelijk deze grote uitdaging aangaan?
Inhoudsblok
Gecijferdheid telt mee, logo

Gecijferdheid is meer dan optellen, aftrekken of vermenigvuldigen. Het is een basisvaardigheid die we nodig hebben om informatie vandaag de dag te kunnen interpreteren en begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan informatie over medicijnen, online winkelen, budgetteren, het invullen van online formulieren en het ontcijferen van complexe informatie in dienstregelingen. Cijfermatige informatie omringt ons voortdurend en hebben meer invloed op ons gedrag, dan we in eerste instantie denken. 

Inhoud

  • Wat is gecijferdheid? Waar speelt dat een rol?
  • Hoe kun je gecijferdheid verbeteren?
  • Voorbeelden uit de praktijk en praktijkervaringen van mensen die aan de slag zijn
  • In groepjes - Welke kansen zie je in jouw specifieke situatie?
  • Nabespreken, vragen
  • Vervolgactiviteiten om aan de slag te gaan

Ter voorbereiding ontvang je vooraf een korte praktijkopdracht.

Dit interactieve webinar wordt georganiseerd door Expertisepunt Basisvaardigheden en het Rekencollectief (HU, UU, CINOP).  

Voor wie? 

Dit kennisatelier is voor Taalhuizen en organisatoren van lokale leeractiviteiten, taalhuiscoƶrdinatoren, taalhuisdocenten en anderen betrokken bij het verbeteren van basisvaardigheden in het lokale netwerk.

Meer informatie en aanmelding

Klik voor meer informatie van Expertisepunt Basisvaardigheden

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.