Informatie voor het bibliotheeknetwerk

App Toeslagen is live

Nieuwsbericht
Vergelijken
15 maart 2024
De App Toeslagen is live gegaan. Hiermee kunnen mensen snel, eenvoudig en veilig een gewijzigd inkomen doorgeven. Ook kunnen ze checken of hun gegevens nog kloppen. Zij kunnen geen toeslag aanvragen met de app. Dat moeten ze doen met Mijn Toeslagen. In het IDO kun je mensen op de nieuwe app attenderen.
Inhoudsblokken
Toeslagen app, logo

Met de app kan men de actuele gegevens bekijken waarmee de toeslag wordt berekend. De app toont bijvoorbeeld hoeveel toeslag een ontvanger maandelijks krijgt. En met welk inkomen die is berekend. Is het inkomen veranderd? Met de app kan men een ander inkomen doorgeven. Dat kan ook voor de partner of voor een medebewoner voor de huurtoeslag. 

Dienst Toeslagen houdt gebruikers via de app op de hoogte over hun toeslag. Zij krijgen bericht als zij iets moeten checken of aanpassen voor de toeslag, bijvoorbeeld rond het inkomen. De app-gebruiker checkt dan zelf of de gegevens nog kloppen en past ze zo nodig meteen aan.
App-gebruikers kunnen desgewenst een melding krijgen als er een nieuw bericht voor hen in de app klaarstaat. 

Nog niet alle veranderingen doorgeven 

Met de app kan men nu alleen het inkomen en de gegevens van de kinderopvang wijzigen. De mogelijkheden van de app worden verder uitgebreid.

De app Toeslagen vervangt de app Kinderopvangtoeslag. 

Meer informatie