Onderzoek
Logo
Afbeelding
biebmonitor

Bibliotheekmonitor

De Bibliotheekmonitor (voorheen het Bibliotheekonderzoeksplatform (BOP)) is het platform voor gegevensverzameling onder de openbare bibliotheken in Nederland. Bibliotheekmonitor biedt inzicht in de gevoerde activiteiten in relatie tot de vijf kernfuncties van bibliotheken. We brengen in kaart hoe bibliotheken hun maatschappelijke functie invullen en hoe het niveau van de dienstverlening zich in de loop der tijd ontwikkelt.
Inhoudsblokken

Hoe werkt het?

Afbeelding
Stap 1
Vul de vragenlijst in
Per basisbibliotheek ontvangt één persoon een link naar de online vragenlijst. Verzamel de benodigde gegevens eerst intern en daarna kun je ze eenvoudig online invoeren.
Afbeelding
Stap 2
Bekijk de resultaten
De rapportages, infographics en dashboards bieden op landelijk, provinciaal en lokaal niveau inzicht in de dienstverlening van de bibliotheek.

Onderzoeken

Jaarlijks wordt de dienstverlening van de bibliotheken met 6 terugkerende metingen en 2 themametingen in kaart gebracht. Hier vind je de planning en vragenlijsten van deze metingen terug.

Resultaten

Met rapportages, infographics en een interactief dashboard brengen we de dienstverlening van de openbare bibliotheek op landelijk, provinciaal en lokaal niveau in kaart. Hier vind je de meest recente landelijke rapportages en links naar meer publicaties. 

Support

Afbeelding
Afbeelding