Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Belastingvragen van Oekraïense vluchtelingen

Nieuwsbericht
Vergelijken
12 april 2023
Moeten Oekraïense vluchtelingen aangifte doen? En hoe zit het met familie en bezittingen die zij achterlieten? Deze en andere vragen kwamen aan de orde in een webinar voor Oekraïense ontheemden en hun helpers. Je kunt je samenwerkingspartners op de opname attenderen. Er is ook een vraag-en-antwoorddocument op Kennisnetwerk.
Inhoudsblokken
Oekraïense vlag

Op 5 april organiseerden VluchtelingenWerk Nederland en de Belastingdienst een webinar voor Oekraïense ontheemden en hun helpers. Onderwerp: hoe fiscale zaken in Nederland geregeld zijn en over belastingaangifte doen. Moet of mag je aangifte doen als Oekraïense vluchteling? En hoe zit het dan met familie en bezittingen die je hebt achtergelaten? En waar kun je dan eventueel hulp krijgen?

Fiscale rechten en plichten

Met hulp van 2 tolken kregen de deelnemers van het webinar een inkijkje in het Nederlandse belastingstelsel en een beeld van hun fiscale rechten en plichten. 

Vragen en antwoorden

Lang niet alle individuele vragen zijn die avond beantwoord vanwege de diversiteit en complexiteit. De Belastingdienst verzamelt alle vragen en beantwoordt ze in dit vraag-en-antwoorddocument op Kennisnetwerk. Let op: dit document wordt gefaseerd aangevuld.

Webinar terugkijken

Klik om het webinar terug te kijken.