Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Derde ronde proeftuinregeling Digitaal Burgerschap: Artificial Intelligence

Nieuwsbericht
Vergelijken
13 juni 2023
Heb jij hét idee rondom artificial intelligence (AI) dat straks misschien wel landelijk gebruikt gaat worden?
Inhoudsblokken

Wij dagen kandidaten voor de proeftuinregeling uit om met thematische voorstellen te komen. Voor de nieuwe ronde zijn we in het bijzonder benieuwd naar de voorstellen rondom AI.* Op 15 augustus opent de derde inschrijfronde voor de financieringsregeling Digitaal Burgerschap en sluit op 15 september. Doet jullie organisatie al mee?

Het bewustzijn van de impact dat AI op ons dagelijks leven en de samenleving heeft, groeit enorm. Het doel van deze oproep is om de kennis over AI te vergroten, het publiek te betrekken en het verkennen van de mogelijkheden en uitdagingen die deze technologie met zich meebrengt. Vanwege dat brede maatschappelijke perspectief is het bijvoorbeeld waardevol om te onderzoeken of aansluiten bij bestaande initiatieven, zoals het vervolg op de AI Parade, mogelijk is. 

Lever de voorstellen in met meerdere samenwerkingspartners. Bijvoorbeeld andere bibliotheken, kennisinstellingen, bedrijven of non-profitorganisaties. Specifiek rondom de thematiek van AI kan je hierbij ook denken aan de Elsa Labs die zich, ook samen met bibliotheken, met AI-gerelateerde mensgerichte vraagstukken bezighouden.  

Eveneens is het belangrijk om de beoogde doelgroep(en) direct bij het proces te betrekken. Door samen te werken kan een breed scala aan expertise en perspectieven worden ingebracht. Zo creëer je een rijke en gevarieerde ervaring voor de gemeenschap.

Meer gedetailleerde informatie over de derde aanvraagronde vind je op de aanvraagpagina

*Het staat aanvragers ook vrij om voorstellen rondom andere thema’s in te dienen.