Informatie voor het bibliotheeknetwerk

DigiHandig: oefeningen voor StemWijzer

Nieuwsbericht
Vergelijken
8 november 2023
Speciaal voor digistarters lanceert DigiHandig oefenlessen over de StemWijzer. Zo kunnen digistarters in een veilige oefenomgeving ontdekken wat de StemWijzer is en hoe deze werkt.
Inhoudsblokken
DigiHandig, logo

In de DigiHandig app kan iedereen nu eenvoudig kennismaken met de StemWijzer. Omdat je de app op je eigen telefoon of tablet kunt gebruiken, kies je zelf waar en wanneer je leert. De oefeningen zijn kort en duidelijk. In de DigiHandig app herhaal je lessen zo vaak als je wilt. Zo bouw je aan je digitale vaardigheden en digitaal zelfvertrouwen. Als je er klaar voor bent, kun je naar de ‘echte’ StemWijzer via www.stemwijzer.nl

Ook is er een groepsles over de StemWijzer (60 tot 90 minuten).  

Myrthe Rensen, programmamanager bij Netwerk Digitale Inclusie: “Het Netwerk Digitale Inclusie streeft ernaar dat iedereen mee kan doen in de digitale wereld. De StemWijzer is een krachtig hulpmiddel om jezelf te informeren en daarom is het ontzettend waardevol dat DigiHandig de drempels verlaagt om hier gebruik van te maken. Zo bouwen we een brug naar zelfredzaamheid, zodat iedereen de optie heeft om mee te doen.” 

Meer informatie 

Lees het bericht over het lesmateriaal over de StemWijzer op Digihandig.nl.