Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Koppel Oefenen.nl-deelnemers met gratis account

Nieuwsbericht
Vergelijken
7 juli 2023
Let op: voor deelnemers met een gratis account op Oefenen.nl is er iets veranderd. Zij kunnen nu met maximaal 1 gratis account op 1 IP-adres oefenen op Oefenen.nl. Voorheen kon dat met 2 accounts op hetzelfde moment. Dat heeft consequenties voor deze deelnemers als zij gelijktijdig in de bibliotheek oefenen.
Inhoudsblokken
Oefenen.nl, logo

Alle bibliotheken kunnen gebruikmaken van de licentie op Oefenen.nl, die de KB heeft ingekocht. Toch komt het wel eens voor dat een deelnemer met een zelf aangemaakt gratis account in een bibliotheeklocatie inlogt op Oefenen.nl. De deelnemer logt dan in op het IP-adres van de bibliotheek. Als er 2 mensen tegelijk inloggen met een eigen aangemaakt gratis account op dit IP-adres, krijgen ze een blokkade te zien en kunnen ze niet verder oefenen. 

Onderneem actie

Je kunt deze ongewenste situatie vermijden door deze deelnemers te koppelen aan de licentie van de bibliotheek. Zij krijgen dan geen blokkade te zien. Er is genoeg ruimte voor het gebruiken van meer accounts binnen de licentie. Bovendien kun je de deelnemers ook de extra’s aanbieden van het Volgsysteem, zoals extra materialen en je kunt hun resultaten volgen. 

Koppelen kan eenvoudig in het Volgsysteem. Zie in dit instructiefilmpje Deelnemer koppelen hoe het werkt. 

Meer informatie

Heb je nog vragen? Stel ze dan aan de Helpdesk van Oefenen.nl, bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op werkdagen.