Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Livegang campagne Doe meer met Taal in september

Nieuwsbericht
Vergelijken
6 april 2023
Met de campagne Doe meer met Taal wil de Rijksoverheid mensen aanmoedigen om hun basisvaardigheden te verbeteren. De livegang van de campagne wordt over de zomer heen getild en zal starten op 28 september 2023. Je kunt met jouw bibliotheek aansluiten op de campagne en gebruikmaken van de toolkit.
Inhoudsblokken

Toolkit voor bibliotheken en andere organisaties

Op 1 september, 4 weken voor de livegang, komt een aangevulde toolkit beschikbaar voor bibliotheken en andere organisaties. Je kunt met jouw bibliotheek aansluiten op de campagne en alle campagnematerialen uit deze toolkit gratis downloaden. Zo kan ook jouw bibliotheek de middelen kosteloos en rechtenvrij inzetten om NT1'ers in het werkgebied bereiken met jullie lokale aanbod en/of het landelijke online aanbod.
Hoe meer lokale partijen meedoen met de campagne en gebruikmaken van de toolkit, hoe meer mensen we kunnen bereiken. Samen maken we nog meer impact.

Doelgroep

De campagne richt zich op NT1'ers (mensen met Nederlands als moedertaal) van 20 tot en met 49 jaar. Qua taalniveau ligt de focus op mensen die al redelijk kunnen lezen en schrijven, maar nog niet op 2F-niveau zitten. 

Campagnewebsite

Via tv-commercials, radiospots, online advertenties en posters wordt doorverwezen naar de campagnewebsite www.doemeermettaal.nl. Hier kunnen mensen aan de slag met gratis online oefenen, of informatie vinden over fysiek cursusaanbod. 
Voordat de nieuwe campagne start, wordt deze website bijgewerkt met nieuwe onderwerpen. Ook worden verbeterpunten doorgevoerd. 

Naast tips komen er 2 doorverwijslinks: 

  • één link naar gratis online aanbod op Oefenen.nl (passend bij het onderwerp)
  • één link naar een (aangepast) contactformulier van www.ikwilleren.nl

De website verwijst bij diverse onderwerpen ook door naar bibliotheken, zoals bij Voorlezen en voor formulierenhulp

Leerwens

De persoonlijke leerwens staat centraal en komt terug in de onderwerpen:

Werk

  • Mailen
  • Sollicitatiebrief

Gezin

  • Helpen met huiswerk
  • Voorlezen

Online

  • Online verkopen
  • Tikkie aanmaken

Gezondheid

  • Formulieren invullen
  • Bijsluiters lezen

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de campagne? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Tel mee met Taal.  

Heb je vragen over de campagne, of wil je een herinneringsmail ontvangen zodra de toolkit live staat? Stuur dan een e-mail naar Carolina van Langen, van het ministerie van OCW.  

Collage van 2 campagneposters Doe Meer met Taal