Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Prinses Laurentien bij opening IFLA WLIC

Nieuwsbericht
Vergelijken
14 augustus 2023
Prinses Laurentien is aanwezig bij IFLA WLIC in Rotterdam. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Tijdens de opening op 21 augustus zal zij spreken over de rol van bibliotheken in de toekomst.
Inhoudsblokken
Portretfoto prinses Laurentien

Foto: © RVD - Martijn Beekman

Prinses Laurentien is erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB). Ook richtte zij Stichting Lezen en Schrijven op. 

Naast de prinses zijn ook demissionair minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en demissionair staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media aanwezig. Minister Dijkgraaf gaat tijdens een vraaggesprek in op de verbindende rol van bibliotheken- en informatiespecialisten wereldwijd. Ook praat hij over de maatschappelijke rol die de bibliotheeksector vervult. Staatssecretaris Uslu spreekt over het belang van bibliotheken. 

Over IFLA WLIC 2023

Het IFLA WLIC vindt dit jaar plaats in Rotterdam van 21 tot en met 25 augustus. Het thema is Let’s work together, let’s library. Voorafgaand aan het congres vinden er satellite meetings plaats. Ter afsluiting worden er bibliotheken bezocht in Nederland en België. Bekijk het volledige programma.