Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Videobellen met Belastingdienst

Nieuwsbericht
Vergelijken
4 oktober 2023
Sinds deze maand is het mogelijk om met een medewerker van de Belastingdienst te spreken via videobellen. Een afspraak hiervoor kun je maken via de website van de Belastingdienst.
Inhoudsblokken
Man met koptelefoon praat tegen laptopscherm

De Belastingdienst helpt mensen in video­gesprekken ook met zorg- of huur­toeslag of een betalings­regeling. 

Je kunt in het IDO mensen wijzen op deze mogelijk­heid. Men kan een afspraak maken via de website van de Belastingdienst. 

Folder Belastingdienst 

Tot en met 2 november kon je intekenen op de folder voor bezoekers van jouw IDO: Wij helpen u graag - Persoonlijke hulp bij uw belastingzaken?. Geschikt om mee te geven aan IDO-bezoekers die persoonlijke hulp nodig hebben rond belastingen, toeslagen of betalingen. De folder geeft veel concrete voorbeelden van gratis hulp die medewerkers van de Belastingdienst bieden op locatie of met videobellen. De folder houdt daarmee in taalgebruik en opmaak rekening met kwetsbare groepen of mensen die een levensgebeurtenis meemaken, met invloed op hun belastingzaken.

Bestel de folder voor jouw IDO - update 3 november 2023

De bestelling loopt via de portal Landelijke huisstijl, met voorintekening. Je kunt de folder Wij helpen u graag - Persoonlijke hulp bij uw belastingzaken? tot en met 2 november gratis bestellen (per 250 exemplaren).

Let op: Update 3 november 2023:
De verzending van deze folder loopt vertraging op. 
De Belastingdienst onderzoekt op dit moment hoe de behoefte van inwoners aan persoonlijke hulp zo effectief mogelijk te communiceren. Dit kan helpen als bezoekers in een IDO vragen hebben over bijvoorbeeld belastingzaken of toeslagen. IDO's die folders hebben besteld, worden hierover op een later moment geïnformeerd.