Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Support dashboards

Meest gestelde vragen over het gebruik van de dashboards.
Inhoudsblok
Hoe kan ik een grafiek overnemen uit het dashboard?

Het is op dit moment helaas nog niet mogelijk om een grafiek te kopiƫren en plakken door op de rechter muisknop te klikken. Je kunt een schermafbeelding van de grafiek maken of maak gebruik van het Knipprogramma / Snipping tool van Windows.

Hoe vergelijk ik data van twee bibliotheken met elkaar?

Elk onderwerp heeft een knop benchmark, rechts bovenin beeld. Klik hier op en selecteer vervolgens bovenin het filter de bibliotheken die je met elkaar wilt vergelijken.

Kun je een vergelijking maken tussen provincie en Nederland als totaal?

Ja, de linker grafiek toont altijd de landelijke cijfers en, wanneer er een filter op provincie wordt ingesteld, de cijfers van de desbetreffende provincie.

Ik mis een onderwerp of cijfers, kan dit toegevoegd worden?

Het dashboard is continu in doorontwikkeling en er zullen gaandeweg cijfers worden toegevoegd. Stuur een mail naar bibliotheekmonitor@kb.nl en we gaan kijken of we de cijfers die je mist toe kunnen voegen.

Zijn alle gegevens uit het dashboard ook beschikbaar in ruwe databestanden?

De datasets worden zo snel mogelijk onderaan deze pagina gepubliceerd.

Hoe is in het dashboard omgegaan met fusies van bibliotheken?

Bij een fusie is altijd het laatste schooljaar, in dit geval 2018-2019, als uitgangspunt genomen. Bijvoorbeeld: Bibliotheek A is in 2017 gefuseerd met Bibliotheek B. De data van Bibliotheek A is dan vanaf 2015 opgeteld bij Bibliotheek B. Bibliotheek A komt niet voor in het dashboard.