Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Dashboard Impactmonitor 2019-2022

Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2023
Bibliotheken hebben steeds meer een maatschappelijk educatieve functie. Toch is nog niet altijd helder wat de maatschappelijke waarde en de effecten van programma's precies zijn. Om informatie daarover op landelijk niveau op te halen, is de Impactmonitor ontwikkeld. Met deze monitor wordt zichtbaar gemaakt wat de effecten zijn van cursussen op het gebied van basisvaardigheden.
Inhoudsblok

In dit dashboard zijn de resultaten van alle deelnemende bibliotheken aan de Impactmonitor opgenomen, opgehaald in de jaren 2019-2022. De resultaten zijn ook per jaar, per provincie, per soort bibliotheek qua omvang en per individuele bibliotheek te bekijken. De meeste bibliotheken hebben meegedaan aan de Impactmonitor. 

Uit de resultaten blijkt dat cursisten na het volgen van cursussen vooruit zijn gegaan op het gebied van vaardigheden. Bovendien geven zij aan minder bang te zijn om iets verkeerd te doen, minder hulp nodig te hebben en het werken met de computer leuker te vinden. 

Vanaf 2023 is er een nieuwe manier om impact te meten. Dit gebeurt nu via de nieuwe Bibliotheekmonitor. Lees hier meer over op Bnetwerk. 

Heb je vragen? Neem dan contact op via impact@kb.nl 

Gerelateerde bronnen & bestanden