Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

(5)
Afbeelding leermiddel
Thuis op school, logo
Thuis op School
0
(0)
Aanbieder
Ouders leren over de opvoeding van kinderen thuis en op school. Ze krijgen informatie en kunnen oefenen met onderwerpen zoals huiswerk maken en de juiste school kiezen. Ze ontdekken ook wat een kind op school leert.
Afbeelding leermiddel
Tel je Geld, logo
Tel je geld
0
(0)
Aanbieder
Dit online programma helpt leerders inzicht krijgen in hun inkomsten en uitgaven. Dit helpt bij het voorkomen van (grote) schulden. Daarnaast oefenen leerders ook hun taal- en rekenvaardigheden en digitale vaardigheden.
Afbeelding leermiddel
Vrouw met boek in woonkamer
Lees en Schrijf! Uit en thuis
0
(0)
Aanbieder
Een online programma waarmee leerders oefenen met lezen en schrijven. Onderwerpen hebben betrekking op het gewone leven in en om het huis. Hierbij moet de leerder soms taal- en rekendingen doen.
Afbeelding leermiddel
Man met maatlint bij een buitengevel met raam
Lees en Schrijf! Geld en rekenenĀ 
0
(0)
Aanbieder
Een online programma waarmee leerders oefenen met lezen, schrijven en rekenen. Onderwerpen hebben vooral betrekking op het omgaan met geld en bevat tips en uitleg. Het programma bevat 7 korte hoofdstukken met elk een video.
Afbeelding leermiddel
Lees en Schrijf! Eten is Weten, logo
Lees en Schrijf! Eten en Weten
0
(0)
Aanbieder
Een online programma waarin leerders leren over gezond eten terwijl ze ook oefenen met taal en rekenen. In 6 video's vertelt Dieuwertje Blok alles over gezond eten. Leerders oefenen met lastige woorden, verpakkingen lezen en rekensommen maken.