Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

(8)
Afbeelding leermiddel
Oefenen met het Donorregister, logo
Oefenen met het Donorregister
0
(0)
Mensen krijgen via service.digisterker.nl/donor een stap voor stap uitleg van het vastleggen van de eigen keuze in het Donorregister. De uitleg is in de vorm van een online demo, waardoor ze er ook mee kunnen oefenen.
Afbeelding leermiddel
DigiVitaler, logo
DigiVitaler - digitale zorg dichterbij
0
(0)
Mensen maken met dit lesprogramma kennis met digitale zorg en leren er mee werken. Elke les behandelt een vorm van digitale zorg vanuit het blended learning principe: cursisten leren online en offline, (meestal) in groepsverband en onder begeleiding van een docent.
Afbeelding leermiddel
word logo
Starten met Word
0
(0)
Aanbieder
Deze cursus behandelt de basisbeginselen van het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word. De cursus is bedoeld voor zelfstandig gebruik. Voor vragen is er een helpdesk.
Afbeelding leermiddel
Icoontje met vinkje
Veilig en bewust online
0
(0)
Aanbieder
Cursisten leren wat de veiligheidsrisico's van internet zijn en hoe ze zich hiertegen kunnen beschermen. De cursus is bedoeld voor zelfstandig gebruik. Voor vragen is er een helpdesk.
Afbeelding leermiddel
excel logo
Starten met Excel
0
(0)
Aanbieder
Deze cursus behandelt de basisbeginselen van het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Excel. De cursus is bedoeld voor zelfstandig gebruik. Voor vragen is er een helpdesk.
Afbeelding leermiddel
Stichting Digisterker, logo
Digisterker - werken met de e-overheid
0
(0)
Mensen leren in deze cursus werken met de e-overheid. Ze leren zelfstandig gebruik maken van de digitale dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. De cursus wordt in de bibliotheek gegeven onder begeleiding van docenten.
Afbeelding leermiddel
Digisterker voor vluchtelingen, logo
Digisterker voor vluchtelingen
0
(0)
Statushouders leren in deze cursus werken met de e-overheid. De cursus is gebaseerd op 'Werken met de e-overheid' en zet in op het vergroten van de zelfredzaamheid. Het betreft een cursus van 4-6 bijeenkomsten.
Afbeelding leermiddel
Man werkt aan werkbank met gereedschappen
Zoek Werk
0
(0)
Deze sollicitatietraining op taalniveau A1 heeft als doel deelnemers te leren zo zelfstandig mogelijk werk te zoeken. Leerders oefenen zelfstandig of met begeleiding door een bibliotheekmedewerker of vrijwilliger.