Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

(9)
Afbeelding leermiddel
Omslagafbeelding
Voel je goed!
Een bewezen werkzame leefstijlinterventie voor laaggeletterde volwassenen, die willen werken aan een gezonder gewicht. Het combineert individuele eet- en beweegadviezen van een diƫtist met groepslessen gezondheidsvaardigheden (inclusief taalvaardigheden) van een getrainde taalvrijwilliger.
Afbeelding leermiddel
Doosje met woordkaarten en folder toelichting
Woordkaarten
Woordkaarten zijn ontwikkeld voor NT2-deelnemers die hun woordenschat willen vergroten. De kaarten zijn gericht op spreekvaardigheid. NT1-deelnemers kunnen er hun schrijfvaardigheid mee verbeteren. Voor docenten en vrijwilligers is er een handleiding vol spelvormen en oefeningen.
Afbeelding leermiddel
man en vrouw met iphone in hand
Succes! Digitale vaardigheden
Met deze methode werken leerders aan het verbeteren van hun digitale vaardigheden. De methode bestaat uit losse themaboekjes op 3 niveaus. Basishulp Digitale vaardigheden geeft extra uitleg voor de leerder en begeleider.
Afbeelding leermiddel
Twee kinderen op de bank met een prentenbek
VVE Thuis
0
(0)
Dit is een gezinsgericht programma voor ouders. Het helpt onderwijsachterstand van hun kinderen in het onderwijs aan te pakken en te voorkomen. Het is een aanvullend gezinsprogramma op de voor-en vroegschoolse educatie (VVE) die op scholen wordt gegeven.
Afbeelding leermiddel
Voor 't zelfde geld, logo
Voor 't zelfde geld
Volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen krijgen met deze methode weer grip op hun financiƫle administratie. Dit lesmateriaal helpt mensen een goed overzicht te krijgen van hun financiƫn en alles wat daar bij hoort, zoals internetbankieren.
Afbeelding leermiddel
Voor jou en je kind, omslag boekje
Voor jou en je kind
Deze cursus helpt ouders om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren. Zij leren over de (taal)ontwikkeling van hun kind, over activiteiten op school en hoe zij hieraan kunnen bijdragen. Zo worden ouders indirect zelf ook (taal)vaardiger.
Afbeelding leermiddel
TOLK, logo
TOLK
0
(0)
Aanbieder
Een programma dat betrokkenheid van ouders bij taal- en denkstimulering van hun kind versterkt. Het programma richt zich op ouders van kinderen met een multiculturele achtergrond met als doel het vergroten van schoolsucces en ontplooiing. Daarnaast helpt het laaggeletterdheid voorkomen.
Afbeelding leermiddel
man kijkt naar groentekraam
Succes! Taal
Met deze methode leren leerders beter lezen, schrijven en spreken. De methode bestaat uit losse themaboekjes op 3 niveaus. Ook is er Basishulp Taal met extra uitleg. Elk boekje behandelt meerdere domeinen: Getallen, Verhoudingen, Meten en Meetkunde en Verbanden.
Afbeelding leermiddel
man kijkt naar groentekraam
Succes! Rekenen
Met deze methode werken leerders aan hun rekenvaardigheden. De methode bestaat uit losse themaboekjes op 3 niveaus. Ook is er de Basishulp Rekenen, met extra uitleg voor cursist en begeleider.