Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Derde IDO-campagne 2023 succesvol

Nieuwsbericht
Vergelijken
4 oktober 2023
De derde IDO-campagne (14 augustus tot 10 september) richtte zich andermaal op ouderen, Nieuwe Nederlanders en jongeren. Onder alle doelgroepen is het bereik conform prognose.
Inhoudsblokken

Ouderen 

Op tv heeft 80,8 procent van de doelgroep ouderen (65 jaar en ouder) een spotje minimaal eenmaal gezien, wat neerkomt op ruim 2,9 miljoen mensen.  
De campagne heeft nagenoeg alle prognoses behaald. Daarnaast is uitgegaan van een gemiddelde contactfrequentie van 6 tot 8 keer.   

Nieuwe Nederlanders en jongeren 

De doelgroepen Nieuwe Nederlanders en jongeren en het bredere publiek zijn in contact gekomen met de campagne via verschillende online en social kanalen, waaronder YouTube, Instagram, Facebook en Duolingo. Er werd geadverteerd op sites van RTL en Talpa programma’s.   

In totaal zijn er op deze kanalen meer dan 27 miljoen impressies gegenereerd. Daarnaast zijn er 5.982.365 mensen bereikt over deze kanalen.  

Belangrijk om te weten is dat dit geen uniek bereik is, aangezien dezelfde personen die via Facebook of Instagram zijn bereikt, ook via Snapchat bereikt kunnen zijn.  

De bereikte personen kwamen gemiddeld 7 keer in contact met een uiting.  

Net als in de eerste Snapchat-campagne was het doel van de tweede Snapchat-campagne om de bekendheid van het IDO onder jongeren te vergroten, waarbij de doelgroep werd opgesplitst in 2 sub-doelgroepen: 16 tot en met 17 jaar en 18 tot en met 25 jaar.  

Ook deze campagne was succesvol en de prognoses op dit gebied zijn ruimschoots behaald. De doelgroep 16-17 jaar heeft 2,9 miljoen impressies gerealiseerd en bij de doelgroep 18-25 jaar waren dit 6,5 miljoen impressies.