Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Goed resultaat tweede IDO-campagne 2023

Nieuwsbericht
Vergelijken
11 juli 2023
De tweede IDO-campagneperiode (14 april tot 7 mei) richtte zich net als de eerste op ouderen, nieuwkomers en jongeren. Onder alle gekozen doelgroepen was het bereik conform de prognose.
Inhoudsblokken

Ouderen

Op tv heeft 84,9 procent van de doel­groep ouderen (65 jaar en ouder) een spotje mini­maal eenmaal gezien, wat neer­komt op ruim 2,8 miljoen mensen. Gemiddeld zag men een spotje 8,2 keer.

Nieuwe Nederlanders en jongeren

Voor nieuwe Neder­landers en jongeren en het verdere brede publiek zijn diverse online en social kanalen ingezet, waar­onder YouTube, Instagram, Facebook en Duo Lingo. Er werd geadverteerd op sites van RTL en Talpa programma’s.

In totaal hebben we meer dan 16 miljoen impressies (het aantal keren dat een uiting wordt getoond) gegenereerd. Er zijn meer dan 2,7 miljoen unieke gebruikers bereikt die gemiddeld 7 maal met een uiting in contact kwamen.

De eerste Snapchat-campagne om de bekend­heid van het IDO onder jongeren te vergroten, was succes­vol. Voor de 2 leeftijds­groepen (16-17 en 18-25 jaar) waren er specifieke advertentie­varianten. 

De bereikte jongeren van 16-17 jaar kwamen gemiddeld 5 keer in contact met een uiting; voor jongeren van 18-25 jaar was dit 5,7 keer.