Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Laatste kans: kosteloos IDO-informatiewaaier bestellen tot 30 november

Nieuwsbericht
Vergelijken
8 november 2023
Je kunt nog kosteloos een lokale IDO-informatiewaaier voor jouw bibliotheek bestellen. Iedere bibliotheeek met een IDO die in 2023 nog geen eigen versie bestelde, heeft nog één kans om dit gesubsidieerd te doen. De bestanden kun je tot en met 30 november 2023 aanleveren. Bestellingen na deze datum vallen buiten de subsidie en komen voor rekening van jouw bibliotheek.
Inhoudsblokken
Omslag IDO-waaier met animatietekening

IDO-informatiewaaier: handig voor IDO en Frontoffice

De handzame IDO-informatie­waaier bevat de meest­gestelde vragen bij het IDO en geeft een over­zicht van de stappen die hulpvragers moeten doorlopen en welke documenten zij mee moeten nemen. Ook bevat de waaier waarschuwende symbolen voor de medewerker bij privacygevoelige informatie. De waaier is te personaliseren met de contact­gegevens en openingstijden van de eigen lokale doorverwijs­partners. Zo helpen de medewerkers altijd met vertrouwen de hulpvrager verder naar de volgende stap.

Bekijk de waaier en aanleverspecificaties op de portal Landelijke huisstijl (log eerst even in op de portal).

Downloads

Je vindt deze bestanden ook in de IDO-marketingtoolkit op de portal Landelijke huisstijl (log eerst even in op de portal). 

Bestellen 

  1. Bekijk de flyer Samen aan de slag met de IDO-informatiewaaier en organiseer een workshop waarin je samen de lokale IDO-vragen, oplossingen en samenwerkingspartners bespreekt.
  2. Voer de lokale gegevens in in het Word-document Aanleverspecificaties.
  3. Stuur het ingevulde Word-document vóór 30 november naar Bibliomedia. 
  4. Je krijgt daarna een proef met de opmaak. Er is één correctieronde. Controleer en accordeer voor druk. 
  5. Het opgegeven aantal waaiers (minimaal 4) wordt geleverd binnen 14 dagen na akkoord op de proef. 

Let op: bestel je na 30 november 2023, dan komen de kosten voor rekening van de bibliotheek. 

Losse bladen 

Voor het bestellen van losse bladen als vervanging of aanvulling, geldt hetzelfde bestelproces: 

  • Mail de gegevens voor het gewenste waaierblad naar info@bibliomedia.nl. Vermeld in de onderwerpsregel: 'Bestelling IDO-waaier Update (losse bladen)'.
  • Een medewerker van BiblioMedia neemt contact met de bibliotheek op over de leveringstermijn en de kosten. 

Let op: Alle losse bladen vallen buiten de subsidiëring en zijn voor rekening van de bibliotheek. Wil je eerst de prijs opvragen van eigen bladen, mail dan naar info@bibliomedia.nl

Periodieke drukgangen

De waaiers en losse bladen worden niet on-demand gedrukt. Alle bestellingen worden verzameld en vervaardigd in één drukgang. Zo beperken we de kosten. Voor dit jaar staat nog 1 drukgang op de planning (bestellen uiterlijk op 30 november 2023). 

Vanaf 2024 wordt alléén bij grote landelijke veranderingen eenmaal per jaar geactualiseerd, mede op basis van goede suggesties voor toevoeging en wijziging. Zodra dit bekend is, wordt dit gepubliceerd op de portal Landelijke huisstijl: Toolkits Marketing > IDO > IDO informatiewaaier > Aanleverspecificaties - IDO informatiewaaier. Of klik op deze link (log eerst even in op de portal).   

Suggesties

Heb jij een suggestie voor een update? Mis je een blad of thema? Mail het aan Elin Karlmark!