Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Live: toolkit Campagne Doe meer met Taal

Nieuwsbericht
Vergelijken
12 september 2023
Met de campagne Doe meer met Taal wil de Rijksoverheid mensen aanmoedigen hun basisvaardigheden te verbeteren. De campagne start op 28 september op tv, radio, posters en online. De toolkit voor lokale organisaties is nu al te downloaden.
Inhoudsblokken
Moeder helpt dochter met schrijven

De campagne richt zich op mensen van 20 tot en met 49 jaar met Nederlands als moedertaal. De persoonlijke leerwens staat centraal. Zo zijn in de campagne alledaagse situaties te zien, waarin betere basisvaardigheden goed van pas komen. 

Voor deze campagne is de website doemeermettaal.nl vernieuwd en aangevuld met nieuwe onderwerpen. Op de site kunnen mensen informatie en tips vinden, thuis gratis online programma’s volgen of informatie krijgen over fysiek cursusaanbod. De website verwijst bij diverse onderwerpen ook door naar bibliotheken, zoals bij het onderwerp ‘voorlezen’, en ook voor formulierenhulp

De onderwerpen die in deze campagne aan bod komen zijn:

 
Werk Online Gezin Gezondheid
- mailen en schrijven voor je werk
- sollicitatiebrief schrijven
- tikkie aanmaken
- online verkopen
- helpen met huiswerk
- voorlezen
- formulieren invullen
- bijsluiters lezen

Lokale organisaties, waaronder bibliotheken, kunnen de campagnemiddelen in de gratis toolkit inzetten om NT1'ers in hun stad of regio te bereiken met hun lokale aanbod en/of het landelijke online aanbod. Hoe meer lokale partijen meedoen met de campagne en de toolkit gebruik, hoe meer mensen we kunnen bereiken.

Download en meer informatie

Toolkit Campagne Doe meer met Taal  
Lees het nieuwsbericht op TelmeemetTaal.nl
Bekijk de campagne-website Doe meer met Taal 
Lees meer over de campagne