Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Pilot online cursussen: bekijk het cursusaanbod alvast

Nieuwsbericht
Vergelijken
8 december 2020
In het kader van ‘Leven Lang Ontwikkelen’, een van de maatschappelijke opgaves uit het Bibliotheekconvenant, lanceren we medio januari een nieuw aanbod van online cursussen. Daarmee kunnen alle bibliotheekleden die zich persoonlijk willen ontwikkelen aan de slag met zo’n 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden.
Inhoudsblokken

Het gaat om een pilot van een jaar die bibliotheken de kans biedt om, zeker in deze coronatijd, de dienstverlening rondom persoonlijke ontwikkeling van volwassenen uit te bouwen en de maatschappelijke rol van de bibliotheek te versterken. Zo kunnen we met elkaar, naast de dienstverlening rondom basisvaardigheden, ook voor de zelfredzame burger van toegevoegde waarde zijn en onze maatschappelijke rol op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen zichtbaar vormgeven. De online cursussen zijn zeer geschikt als basis voor blended learning. Bibliotheken kunnen een combinatie maken met lokale fysieke en/of online activiteiten zoals een lezing of een workshop. Dus doe mee!

Cursusaanbod

De online cursussen worden aangeboden door Soofos en GoodHabitz. Een greep uit het cursusaanbod: gesprekstechnieken- scrum - snellezen - leren innoveren. De online cursussen zijn straks te vinden via bibliotheek.nl, of lokaal via een blueprint. Bibliotheekleden kunnen, nadat ze zijn ingelogd met hun bibliotheekaccount, de cursussen volgen op de websites van de aanbieders.

Je vindt hier alvast de volledige lijst met cursussen.

online cursussen

Promotiemiddelen

Er komt begin januari een promotietoolkit beschikbaar op de Landelijke Huisstijlportal, met posters, flyers en digitale uitingen. Hierboven vind je alvast een voorbeeld.

Daarnaast werken we samen met SPN aan een inspiratiedocument voor bibliotheken. Eind januari organiseren we ook het webinar ‘Online ontwikkeling zelfredzame leden’. In dit webinar maak je kennis met het aanbod van Soofos en GoodHabitz en de toolkit en krijg je tips over blended learning. Je kunt je tegen die tijd aanmelden.