Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Terugblik kennissessie Zonder motivatie geen activatie

Nieuwsbericht
Vergelijken
21 juni 2023
Op 11 mei organiseerde de Alliantie Digitaal Samenleven, in samenwerking met VNG, een online kennisbijeenkomst over de motivatie van de digistarter begrijpen én ontrafelen. Je kunt de online kennissessie terugkijken.
Inhoudsblokken
Alliantie Digitaal Samenleven, logo

De bijeenkomst ging in op het belang van de mens in de digitale wereld. Dit is een belangrijk onderwerp uit het manifest Samen dichten wij de digitale kloof van de Alliantie, dat eerder werd gepresenteerd op de Dag van de Digitale Inclusie. De Alliantie Digitaal Samenleven ontwikkelt nu in samenwerking met VNG een handreiking lokale aanpak digitale inclusie, gebaseerd op de 5 bouwstenen uit het manifest.

In onze samenleving gebruiken we steeds meer digitale middelen. Maar hoe zorgen we ervoor dat mensen die nog niet zo handig zijn met computers en internet ook mee willen doen? En hoe maken we ze enthousiast voor deze nieuwe, soms spannende wereld? Gastsprekers, Mies Loogman van Muzus en Kristel Thieme van New Future Lab en DigiHandig, onderzochten dit en vertellen hierover in de sessie.

Kijk de kennissessie terug op de website van de Alliantie Digitaal Samenleven. 
Je kunt daar ook de werkbladen en presentatie van Kristel Thieme downloaden.