Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Toolkit digitale huisstijl nu beschikbaar!

Nieuwsbericht
Vergelijken
18 januari 2024
Het ontwerp voor de vernieuwde huisstijl op de website is afgerond! De digitale doorvertaling is een belangrijk onderdeel van de vernieuwde huisstijl, omdat hiermee ook de websites van een eigentijds en toegankelijker uiterlijk worden voorzien. Het Merkteam van de Netwerkcommissie heeft zich samen met onder anderen WaaS-productmanager Jeroen van Rooy (KB) over de doorvertaling gebogen. Studio Bovenkamer heeft het responsieve design ontworpen.
Inhoudsblokken

Je kunt de toolkit downloaden in ontwerpapplicatie Figma. Voor ontwerpers en developers is daar uitgebreide informatie beschikbaar over afmetingen, afstanden, kleurcodes en lettertypes. Ook vind je er e-mailtemplates, bijvoorbeeld voor je nieuwsbrief. De KB gaat vanaf nu aan de slag met de implementatie voor de WaaS-websites. Via hen kun je te zijner tijd berichtgeving verwachten over de planning. 

Externe ontwerper 

Werk je met de landelijke huisstijl, maar niet met een WaaS-website? Bijvoorbeeld met een externe developer? Deze kan direct aan de slag met de toolkit. Door te klikken op de blauwe knop 'Open in Figma' wordt er een eigen kopie gemaakt en kan de ontwerper aan de slag met het ontwerp. Dit werkt het beste in Figma, maar het is ook mogelijk om de waardes/regels over te nemen en in een designprogramma naar keuze te openen. Ook kunnen illustraties, iconen en/of afbeeldingen worden geĆ«xporteerd naar elk gewenst format. 

Over het ontwerp 

In het huidige websiteontwerp ligt de focus op de styling. De vijf pijlers (Leer, Vraag, Ontmoet, Lees, Doe) zijn nog niet opgenomen in het ontwerp. Daarnaast is er in het design rekening gehouden met digitale toegankelijkheid. Meer informatie over het ontwerp is binnenkort ook te vinden in een vernieuwde en uitgebreide versie van het Huisstijlhandboek.

Meer weten?

Heb je vragen? Stel ze via merk@debibliotheken.nl.  

Voorbeelden van de nieuwe digitale huisstijl.