Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Zet de SeniorWeb-cursussen op je site

Nieuwsbericht
Vergelijken
9 augustus 2023
Je kent misschien het gratis aanbod van SeniorWeb: ruim 40 cursussen digitale vaardigheden. Via de bibliotheek kan iedereen een gratis account aanvragen, lid of geen lid. De cursussen zijn overal te volgen. Mooi toch? Zet dus het aanbod in de etalage van jouw bibliotheek: op de website!
Inhoudsblokken
SeniorWeb, banner voor online cursussen op social

Er zijn cursussen over mobiele telefoons en tablets, de Verkenner, e-mailen, internet, foto's, onderhoud, WhatsApp, veiligheid & privacy, en Word & Excel. Ze zijn gemarkeerd voor starters, gevorderden en kenners, en toegespitst op diverse apparaten en besturingssystemen. Zo kunnen mensen precies vinden wat zij willen leren. 

Makkelijk vindbaar

We maken dit aanbod graag beter zichtbaar voor het publiek, zodat nog meer mensen het kunnen gebruiken. Daarom vragen we je om de cursussen niet alleen op de bibliotheeksite te zetten, maar ze ook makkelijk vindbaar te maken in de navigatie. Op veel sites vind je het aanbod wel via de zoekfunctie, maar wie er geen weet van heeft, zoekt er niet naar. 

Pagina actueel houden

Misschien kan de pagina een update gebruiken? Zo is het aanbod nu compleet, met maar liefst ruim 40 cursussen. Controleer dus even of dat aantal nog klopt. 
Maak mensen eerst enthousiast over wat zij kunnen leren, en stimuleer hen daarna om een account aan te laten maken. Dat kan in de bibliotheek, of via telefoon, e-mail of een eenvoudig webformulier zoals dat van Bibliotheek Veenendaal. Geef hierbij aan welke gegevens verplicht zijn (voornaam, achternaam en e-mailadres).

Houd de tekst compact, de lay-out consequent en gebruik afbeeldingen van gelijke grootte. 

Eigen programmering

Als je het SeniorWeb-aanbod gebruikt in de programmering, leg je natuurlijk de link tussen beide. 

Verwijs tot slot naar de Bibliotheek.SeniorWeb-site voor het publiek. Daar zijn alle cursussen te vinden. 

Kant-en-klare webpagina's

Heeft jouw bibliotheek een WaaS-website? Dan kun je de blueprint-pagina's Oefenen en hulp overnemen. In de categorie Digitaal meedoen vind je een overzichtspagina met 7 vervolgpagina's met het SeniorWeb-aanbod. 
Meer informatie hierover vind je op MetdeKB.nl.  

Inspiratie voor webpagina's

Zie een aantal voorbeelden van collega-bibliotheken: