Aanvullend onderzoek Bibliotheekmonitor Belastingdienst

9 september 2020
Binnenkort ontvang je een extra vragenlijst over de belastingdienstverlening, als jouw bibliotheek deelneemt aan de subsidieregeling Bibliotheek en Belastingdienst. Het gaat om een aanvullende inventarisatie. Deze vragenlijst meet de aangifteperiode januari tot en met augustus.

In de eerdere meting over de periode januari tot en met april is gebleken dat veel burgers uitstel hebben gevraagd, en dat dienstverlening bij bibliotheken door coronamaatregelen niet mogelijk was. Met deze aanvulling proberen we een zo compleet mogelijk beeld te tonen over de samenwerking. Het initiatief voor deze extra inventarisatie is tot stand gekomen vanuit overleg tussen KB en Belastingdienst. De KB is verplicht om deze gegevens te verzamelen.

Body

Deze coronatijd vraagt (al een tijd) veel van bibliotheken, maar we zien dat er ook allerlei creatieve initiatieven ontstaan. We begrijpen dat niet iedereen juichend zal reageren op een extra vragenlijst. Daarom hebben we getracht om in deze vragenlijst de ‘invul-last’ voor bibliotheken zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn de antwoorden van de eerdere vragenlijst al ingevuld.