Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Beginnen met digitaal burgerschap? Het kan ook samen!

Nieuwsbericht
Vergelijken
1 december 2023
Een bibliotheek die wil starten met digitaal burgerschap, vraagt meestal zelf financiering aan. Kan dat ook anders? Ja, vonden ze in Friesland. Vijf regio’s gingen samen met Fers aan de slag. En dat beviel goed.
Inhoudsblokken

“Een van de voordelen was dat we niet afzonderlijk hoefden te wachten of onze aanvraag goedgekeurd werd of niet. We waren zo dus ook niet elkaars concurrenten voor de financiering.” Aldus Jennifer Veldman van Fers in een interview met deze site. 

Een ander groot voordeel is dat je veel kunt doen, zonder één bibliotheek te veel te belasten. “Samen weten we zo alles”, aldus Veldman. “En dat is pas echt kennis delen. We maken hierdoor de hele provincie sterker en ik ben hartstikke trots op hoe we dat doen met elkaar.”

Lees het volledige interview.

Meer over digitaal burgerschap

Op 7 december kun je een trainingsdag bijwonen over digitaal burgerschap. En op 23 januari organiseert het programmateam de landelijke AI-dag voor bibliotheken. Bekijk ook zeker eens het dossier digitaal burgerschap voor meer achtergrondinformatie. Heb je ondertussen vragen? Neem dan contact op met Marjolein Oomes, opgavemanager digitaal burgerschap bij de KB. 

Digitaal burgerschap