Bibliotheken mogen weer open voor cursussen!

28 april 2021
Het ministerie van OCW heeft besloten dat niet-publieke instellingen open mogen om non-formeel aanbod te geven aan kwetsbare doelgroepen. Deze bekendmaking volgt op eerdere berichten hierover.

Het bericht zegt onder meer het volgende:

"Mogen niet-erkende educatieopleidingen (non-formeel aanbod) fysiek worden verzorgd?

Voor de niet-erkende educatieopleidingen (non-formeel aanbod) die worden aangeboden door mbo-instellingen en andere aanbieders is fysiek onderwijs op besloten plaatsen mogelijk met inachtneming van de geldende richtlijnen zoals het in acht nemen van de 1,5m afstand."

Vrouw in Taalhuis naast lege stoel

Dit betekent dat in een afgesloten ruimte in de bibliotheek weer cursussen gegeven mogen worden. Dit komt naast de een-op-eenbegeleiding voor kwetsbare doelgroepen, die in bepaalde veiligheidsregio’s al mogelijk was.

Lees meer over het besluit op Rijksoverheid.nl.

Wil je tips vragen en geven over hoe dit aan te pakken met inachtneming van de geldende coronamaatregelen? Ga dan naar Biebtobieb, groep Kansen|Crisis Bieb.
Hier vind je ook de VOB-ledenbrief over hetzelfde onderwerp.