Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Campagne Donorregistratie succesvol afgerond

Nieuwsbericht
Vergelijken
30 juni 2021
De campagne Donorregistratie van het ministerie van VWS zit er op. Ruim 70 procent van de bevolking heeft een eigen keuze ingevuld in het Donorregister. Het ministerie van VWS is tevreden met het resultaat. Ook waardeert men de hulp van bibliotheken, al is die door de cononamaatregelen anders verlopen dan we hadden bedacht.
Inhoudsblokken

Het ministerie gaat nu onderzoek doen naar de groep die nog geen keuze heeft gemaakt en nu met 'geen bezwaar' tegen orgaandonatie in het register staat. De resultaten worden na de zomer verwacht.
Op basis van de uitkomsten kijkt VWS of er aanvullende communicatie nodig is. Bijvoorbeeld als blijkt dat een deel van de 'geen bezwaar'-groep niet is bereikt. In het najaar komt er een campagne, onder andere in bladen en tijdschriften.

Donorregistratie, logo

Deze herinnert eraan dat: iedereen nu in het register staat, dat je je keuze altijd kunt wijzigen en dat het goed is je keuze met je naasten te bespreken. Mogelijk wordt ook weer de hulp van bibliotheken gevraagd.

Folder naar gemeenten

Eind juli ontvangen gemeenten een flyer om mee te geven aan mensen die een identiteitsbewijs of rijbewijs aanvragen. In deze flyer staat de bibliotheek genoemd als plek voor uitleg en hulp. Mensen kunnen dus na deze attendering met vragen langskomen bij de bibliotheek.

Donorregistratie in programma's Digisterker

Donorregistratie blijft natuurlijk een actueel onderwerp voor mensen die nog geen eigen keuze hebben gemaakt, voor nieuwkomers en voor jongeren die 18 worden. Daarom heeft donorregistratie een vaste plek in de programma’s Werken met de e-overheid en DigiVitaler van Stichting Digisterker. Ook de online uitleg via https://service.digisterker.nl/donor blijft beschikbaar.

Promotiemateriaal verwijderen

De marketingtoolkit Hulp bij donorregistratie is inmiddels van de portal Landelijke huisstijl verwijderd. De rechten van de modellen zijn verlopen. Je mag dit materiaal dus niet meer gebruiken. Gooi dan ook eventueel promotiemateriaal weg dat jullie nog hebben liggen.