Criteria kansrijke activiteiten gezinsaanpak

6 januari 2021
Dit document biedt belangrijke handvatten voor iedereen die vanuit de bibliotheeksector op uitvoerend niveau bezig is met de gezinsaanpak. Het accent van deze publicatie ligt op activiteiten die ouders ondersteunen om heel direct de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren.

De publicatie Criteria voor kansrijke activiteiten binnen de gezinsaanpak van laaggeletterdheid (van SPN, Stichting Lezen en de KB) biedt een criterialijst waarmee je gezinsaanpak-activiteiten sterker en effectiever kunt maken. Dit document is gebaseerd op uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen. Of je al bezig bent of gaat starten, in alle gevallen vind je in dit document aanbevelingen om je aanpak aan te scherpen.

Vrouw leest 2 kinderen voor in bibliotheek

Wil je ook op strategisch niveau verder werken aan de gezinsaanpak? Maak dan gebruik van het strategisch stappenplan gezinsaanpak en de quickscan. Je vindt deze tools in de Biebtobieb-groep Gezinsaanpak.