Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Digitale inclusie & IDO - update augustus

Nieuwsbericht
Vergelijken
5 augustus 2022
Divers nieuws: het IDO-registratieformulier in de Outputregistratietool is verbeterd. Voor kartrekkers zijn er 2 nieuwe documenten om met de gemeente in gesprek te gaan. Haak aan bij de landelijke IDO-campagne van augustus; voor oktober is naast de landelijke campagne een regionale variant in de maak. Biedt jouw bibliotheek IDO-dienstverlening buiten de bibliotheek? Dan zoeken we jou! Bezoek het G!DS-inloopspreekuur en bekijk de uitgebreide G!DS-padlet. Tot slot: de kortingsactie voor akoestische werkplekken - ook geschikt voor spreekuren! - is verlengd tot eind augustus.
Inhoudsblokken

IDO-registratieformulier weer verbeterd

4 mannen met beeldopname-apparatuur in de bibliotheek

Het IDO-registratieformulier in de Outputregistratietool is weer verbeterd. Op basis van feedback van bibliotheken zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd die de tool gebruiksvriendelijker maken. Zo kun je na het selecteren van een bibliotheeklocatie nu de optie ‘blijf bezoekers registreren’ aanvinken. Hierdoor opent meteen een nieuw, leeg registratieformulier nadat je een formulier ingevuld en opgeslagen hebt.

Lees meer

2 nieuwe documenten voor IDO-kartrekkers

SPN maakte 2 nieuwe documenten voor jou als IDO-kartrekker. Ze geven je extra handvatten om de IDO-dienstverlening te bespreken met je gemeente(n) en andere partners. Het gaat om een aanpasbare praatplaat over de lokale situatie en een aanpasbare presentatie met de landelijke en lokale context plus notities die je zelf verder kunt uitwerken.

 Lees meer  

Landelijke IDO-campagne

De IDO-campagne loopt de maand augustus op de landelijke en regionale tv, Facebook, YouTube en Instagram. De tv- en online campagne is gericht op een breed publiek. De social-campagne is vooral voor jongeren en nieuwkomers. Versterk het effect van je eigen promotie en sluit aan op de landelijke campagne. Je vindt meer informatie in de Handreiking lokale mediastrategie en campagne.

Landelijke en regionale campagne oktober

De volgende IDO-campagne start in oktober. De provincies Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg en Utrecht haken aan met een gezamenlijke provinciale campagne op regionale tv, bussen en Facebook. Hierin werken zij samen met de KB. Probiblio, Cubiss, BiSC en KB zetten hier budget voor in. In de spotjes vertellen mensen over hun ervaringen bij het IDO. De doelgroep is 55-plus.
De toolkit met deze regionale uitingen komt begin september beschikbaar. Jouw bibliotheek kan dan ook de regionale spotjes gebruiken. In de volgende nieuwsbrief Bibliotheek en basisvaardigheden lees je meer hierover.

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

Opnamen voor de regionale campagne in oktober.

Gezocht: voorbeelden van IDO-dienstverlening op andere locaties

We zoeken voorbeelden van IDO-dienstverlening op locatie. Trek jij erop uit met een IDO in je werkgebied? Werk je samen met bedrijven, welzijnspartners, ziekenhuizen? Laat het ons weten! Mail aan Anne-Marie van der Poel en we nemen contact met je op.

Inloopspreekuren G!DS

Bekijk de padlet over de inloopspreekuren G!DS, met veelgestelde vragen & antwoorden uit eerdere spreekuren.
Het volgende online inloopspreekuur G!DS en Digitale inclusie & IDO is op 6 oktober.

Actie akoestische werkplekken: tot eind augustus

De aanbieding akoestische werkplekken van Bibliomedia voor bibliotheken is verlengd tot eind augustus. Vraag dus snel een offerte aan! Op 31 augustus moet de opdracht verstrekt zijn om 15 procent korting te krijgen. De uitvoering kan dan later in het jaar.

De units zijn geschikt als rustige werkplekken en om (privacygevoelige) gesprekken te voeren. Dus ook voor het IDO en spreekuren van partners.