Leidraad coronabewijs

Vergelijken
13 oktober 2021
Bibliotheken beantwoorden (nog steeds!) veel vragen over het coronabewijs. Hoe je dat verkrijgt via de CoronaCheck-app. Of hoe je een papieren bewijs kunt aanvragen, wat telefonisch het snelst gaat. De leidraad helpt jou én de klant.

Bij het invoeren van het coronabewijs bleken er enorm veel vragen te leven. Het is geweldig om te zien hoe goed bibliotheken hierop zijn ingesprongen. Dat er zoveel mensen de bibliotheek weten te vinden, is natuurlijk heel positief.

Er zijn diverse manieren om het coronabewijs aan te vragen.

mobiele telefoon in hand

Voor de volledigheid verwijzen we naar de leidraad voor bibliotheekmedewerkers waarin de manieren beschreven staan waarop je klanten het beste kunt helpen. Je vindt de leidraad ook in de marketingtoolkit Hulp bij coronacheck op de portal Landelijke huisstijl (inlog nodig; aan te vragen via de homepage).

Het advies is nog steeds om de telefonische route 0800-1421 te volgen. Die heeft de voorkeur, omdat mensen dan hun coronabewijs het snelst in huis hebben. Het keuzemenu in de telefonische route was op sommige punten onduidelijk. Dat is inmiddels aangepast.

Heb je klanten uitgelegd hoe ze zelf het coronabewijs kunnen aanvragen? Dan kun je ze de leidraad ook meegeven als naslag.