Maak IDO zichtbaar in G!DS

11 november 2020
Het aantal IDO's groeit. Zichtbaarheid van de IDO's op de (landelijke) websites die doorverwijzen naar de IDO's is van groot belang. Voer daarom direct bij de opening van jullie IDO de relevante gegevens in: de gegevens van het IDO zelf en van het andere bibliotheekaanbod rond basisvaardigheden en participatie. We helpen je graag om dit op de juiste manier in te voeren in G!DS.

Langzamerhand openen er steeds meer IDO’s hun deuren. Fysiek, maar ook telefonisch of online kan een IDO van grote meerwaarde zijn voor mensen met (dringende) vragen. Zeker in deze tijd waarin mensen minder kunnen terugvallen op hun sociale netwerk.
Om te zorgen dat mensen weten dat jouw IDO er is, is het belangrijk dat de bibliotheek het IDO lokaal bekendmaakt.

Informatiepunt Digitale Overheid, logo
Body

Daarnaast zijn de landelijke overheidsorganisaties zelf belangrijke verwijzers. Zij gebruiken op maat gemaakte zoekpagina’s met per overheidsorganisatie het relevante aanbod om naar jouw bibliotheek te verwijzen. Enkele voorbeelden van deze webpagina’s zijn:

Om zichtbaar te zijn op deze websites, is het van belang direct bij de opening de gegevens op de juiste manier in G!DS in te voeren.
Heb je hulp nodig bij de invoer? Neem dan contact op met je POI servicemanager G!DS of mail naar info@hetinformatiepunt.nl.

Het invoeren van je aanbod in G!DS vergroot het aantal bezoekers aan het IDO.
Daarnaast laat het onze landelijke opdrachtgevers zien dat we doen wat we beloven. Waardoor we ook een betrouwbare partner zijn voor de toekomst.