Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Nieuwe G!DS-sjablonen DigiVitaler en Inburgering

Nieuwsbericht
Vergelijken
15 februari 2022
Er zijn nieuwe sjablonen in G!DS beschikbaar om aanbod rond DigiVitaler en Inburgering snel en goed in te voeren. Ze maken deel uit van de sjablonen voor veelvoorkomende bibliotheekdienstverlening en voor partnerdienstverlening in de volwasseneducatie en het sociaal domein. De sjablonen vereenvoudigen de invoer en verhogen de kwaliteit.
Inhoudsblokken
G!DS,  logo

Sjablonen, bijvoorbeeld deze nieuwe voor aanbod Digivitaler en Inburgering, zijn voor het grootste deel kant-en-klaar ingevuld in G!DS, met de juiste aanbodsoort en trefwoorden. Het enige wat je zelf nog moet doen, is de informatie aanpassen aan de eigen situatie. Denk aan de beschrijving aanpassen, een juiste locatie invoeren en eventueel een agenda- of periodedatum invoeren.

Op deze manier faciliteren we jouw bibliotheek bij het invoeren van het eigen aanbod en het aanbod van partnerdienstverlening in G!DS. En is de kans klein dat aanbod niet verschijnt op de websites van hetinformatiepunt.nl, belastingdienst.gidsvoornederland.nl en digitaleinclusie.gidsvoornederland.nl.
Door de sjablonen goed in te vullen, wordt het aanbod van jouw bibliotheek correct getoond aan het publiek, de gemeente en je samenwerkingspartners. Zo vergroot je de zichtbaarheid en het bereik van dit aanbod.

Het formuleren van de inhoud van de sjablonen vindt plaats met de inhoudsdeskundigen. Het landelijk servicemanagement G!DS verzorgt de technische implementatie.

Nieuwe sjablonen

  • 6626209 Digivitaler: leren werken met digitale zorg
  • 6626222 Voorbereiding inburgeringsexamen - B1 Route
  • 6626225 Voorbereiding inburgeringsexamen - Onderwijsroute
  • 6626220 Voorbereiding inburgeringsexamen - Wet inburgering 2013 t/m 2021
  • 6626226 Voorbereiding inburgeringsexamen - Zelfredzaamheidsroute
  • 6623734 Voorbereiding staatsexamens NT2

Inmiddels zijn er al veel sjablonen ontwikkeld en er komen steeds nieuwe sjablonen bij, bijvoorbeeld voor aanbod op nieuwe thema’s als gezondheid.

Uitleg

Voor G!DS-medewerkers is er een handleiding en instructiefilmpje over het werken met sjablonen.

Mis je nog een sjabloon, laat het weten!