Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Nieuwe inschrijfronde digitaal burgerschap in januari, doe je mee?

Nieuwsbericht
Vergelijken
15 december 2023
Goed nieuws! Bibliotheken en POI’s kunnen zich vanaf 15 januari weer inschrijven voor de financieringsregelingen digitaal burgerschap. Wil jouw bibliotheek starten met het programma? Daadwerkelijk gaan programmeren? Of er zelfs al mee gaan experimenteren? Mis deze kans dan niet en doe een aanvraag. De deadline is 9 februari.
Inhoudsblokken

Er zijn drie financieringsregelingen die bibliotheekorganisaties kunnen aanvragen. Hieronder in het kort wat meer hierover.

Startregeling

Doet jouw bibliotheek nog niets aan digitaal burgerschap, maar wil je dat wel heel graag? Vraag dan een startregeling aan. We helpen je dan met een plan. Een groot plan of een klein plan, als we maar zoveel mogelijk mensen kunnen helpen. Lees meer over deze startregeling. Ontdek ook het verslag van een bijeenkomst voor bibliotheken die onlangs zijn begonnen met de startregeling. En lees het interview met Fers. Deze POI vroeg samen met Friese bibliotheken de startregeling aan. Dat leidde tot een mooie samenwerking.

Programmeringsregeling 

Heb je de start al afgerond en wil je nu daadwerkelijk een programma aanbieden rondom digitaal burgerschap? Vraag dan de programmeringsregeling aan. Met deze financiering krijg je de middelen en de ruimte om het programma op te zetten. Je gebruikt hiervoor bestaande programmaonderdelen. Lees meer over de programmeringsregeling.

Proeftuinregeling 

Ben je bibliotheek of POI en heb je ideeën over nieuwe programma’s die we breed kunnen inzetten? Vraag dan de proeftuinregeling aan. Hiermee kun je je idee verder uitwerken en ermee experimenteren. Werkt het, dan nemen we het programma op in ons aanbod. Lees meer over de proeftuinregeling.

Over het programma digitaal burgerschap

Digitaal burgerschap is een landelijk programma, gefinancierd door Stichting Pica. Met het programma willen we zorgen dat iedereen in Nederland zich actief, vaardig en weerbaar kan bewegen in de online informatiesamenleving. Bibliotheken spelen hierin een belangrijke rol. Het programmateam digitaal burgerschap is verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma. Hierin zitten vertegenwoordigers van KB, POI’s en openbare bibliotheken.

Contact

Wil je meer weten over de regelingen? Neem dan contact op met het programmateam of schrijf je in voor één van onze online spreekuren

Digitaal burgerschap