Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Nieuwe website Werken met de e-overheid online

Nieuwsbericht
Vergelijken
25 januari 2022
Stichting Digisterker trapt 2022 goed af met een nieuwe website voor het programma Werken met de e-overheid. Vanaf nu is al het lesmateriaal voor het geven én organiseren van een cursus toegankelijk via één centrale website: digisterkercursus.nl. Informeer je docenten en vrijwilligers hierover zodat zij op de hoogte zijn.
Inhoudsblokken
Werken met de e-overheid, schermafbeelding met icoontjes

Stond tot voor kort het lesmateriaal op verschillende plaatsen, nu beschikt Werken met de e-overheid over een eigen website: digisterkercursus.nl.

Zo is het programma in lijn gebracht met de andere Digisterker-programma’s (DigiVitaler en Doe je digiding!). 

Docenten en coördinatoren

De nieuwe website is toegankelijk voor docenten én coördinatoren. Zij kunnen gewoon hun huidige gebruikersnamen en wachtwoorden blijven gebruiken.

Docenten vinden op de nieuwe website alles wat zij nodig hebben om lessen voor te bereiden: werkboeken samenstellen, certificaten printen en tips voor lessen zoeken.

Coördinatoren vinden op deze website ondersteunende materialen om een passend cursusaanbod te organiseren binnen de eigen bibliotheek.

De nieuwe website vervangt per direct Nextcloud als plaats waar je lesmaterialen kunt vinden. Nextcloud blijft wel beschikbaar als Cloud-service voor docenten en coördinatoren om eigen lesmaterialen te bewaren en met anderen te delen.

Ook voor cursisten

Maar dat is nog niet alles: alle werkboek-hoofdstukken zijn via de website ook openbaar beschikbaar via digisterkercursus.nl/doen. Dit is handig voor cursisten die na het volgen van de cursus door willen leren, of voor collega’s in de bibliotheek die het materiaal ook willen gebruiken. Denk hierbij aan de medewerkers van het Taalhuis of van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

Zelf kijken

Neem een kijkje op digisterkercursus.nl.

Om je te inspireren is een korte tutorial gemaakt die je rondleidt door de nieuwe website.

Zie ook Digisterker - Werken met de e-overheid in het Trefpunt leermiddelen.