Oproep: corona-initiatieven rond basisvaardigheden, ook landelijk

8 april 2020
"Geweldig, alle initiatieven tijdens de corona-crisis, juist voor ónze kwetsbare doelgroep die zo hard wordt geraakt. Deel jouw initiatieven in de Crisisbieb op Biebtobieb. Zie je kansen die we - ook na de crisis - landelijk kunnen oppakken? Graag!"

Maaike Toonen, programmamanager Bibliotheek en basisvaardigheden: "We bedenken allerlei diensten voor kwetsbare mensen, die extra hard worden getroffen door de coronamaatregelen. Taal- en computercursussen in de bibliotheek liggen stil, spreekuren zijn vervallen en een grote groep stapt niet zo makkelijk over op online alternatieven. Veel bibliotheken melden in de Crisisbieb activiteiten die zij nu opstarten om onder meer deze mensen op andere manieren van dienst te zijn.

Animatietekening coronavirus
Body

Daar zitten mooie initiatieven bij, bijvoorbeeld voor kwetsbare gezinnen! Het zou toch mooi zijn als we een aantal daarvan ook na de coronacrisis kunnen blijven aanbieden? De KB wil graag bekijken hoe we dit aanbod overdraagbaar kunnen maken voor andere bibliotheken.

We roepen je dan ook graag op om interessante lokale initiatieven aan ons te melden waarmee je de doelgroep weet te bereiken. Zodat we die wellicht landelijk kunnen opschalen. Laten we ook de kansen zien die de coronacrisis, naast alle beperkingen en leed, ons kunnen opleveren.
Hartelijk dank hiervoor!"

Je suggesties kun je mailen aan Maaike Toonen.