Subsidieregeling Tel mee met Taal 2021-2024

14 januari 2021
Tel mee met Taal biedt jaarlijks subsidie voor activiteiten, gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Met de subsidieregeling 2021-2024 kan dat ook komend jaar weer. Er zijn subsidies voor hulp aan laagtaalvaardige werknemers, laagtaalvaardige ouders en praktijkgerichte experimenten. Je kunt subsidie aanvragen tot uiterlijk 28 februari 2021.

De subsidieregeling Tel mee met Taal 2021-2024 bouwt voort op die van de periode 2016-2020, maar is op een aantal punten uitgebreid en aangepast. Zo kun je nu ook subsidie aanvragen voor praktijkgerichte experimenten. En ook organisaties uit Caribisch Nederland kunnen een aanvraag indienen. Nog meer goed nieuws: in 2021 is eenmalig 6 miljoen extra beschikbaar voor laaggeletterde werknemers.

Portret vrouw

Wie kan in 2021 weer subsidie aanvragen?

Scholen, werkgevers, bibliotheken: allerlei organisaties kunnen in 2021 weer subsidie aanvragen voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid.

Subsidie beschikbaar voor

1. Laaggeletterde werknemers; subsidie voor werkgevers om (digitaal) laaggeletterde werknemers scholing aan te bieden.

2. Laaggeletterde ouders; subsidie voor activiteiten die betrekking hebben op het bevorderen van een educatief thuismilieu, educatief partnerschap tussen ouders en school en het verbeteren van (digitale) geletterdheid van ouders.

3. Praktijkgerichte experimenten: subsidie voor praktijkgerichte experimenten die gericht zijn op het beter bereiken van laaggeletterde personen en toeleiden naar cursussen gericht op taalvaardigheden, rekenvaardigheden of digitale vaardigheden. Of subsidie voor praktijkgerichte experimenten, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van cursussen voor deze doelgroep.

Bekijk de volledige voorwaarden.