Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Taalzoeker wordt Ikwilleren

Nieuwsbericht
Vergelijken
8 juli 2021
Per juli 2021 verwijst de Taalzoeker naar ikwilleren[punt]nl Op de website ikwilleren[punt]nl kunnen mensen zich aanmelden die hun basisvaardigheden willen verbeteren.
Inhoudsblokken

De url van de Taalzoeker staat op veel communicatiematerialen en blijft daarom wel bestaan. Zo komen mensen die hun basisvaardigheden willen verbeteren nog steeds bij de juiste organisaties terecht.

Aanmelden via Ik wil leren

De stichting Lezen en Schrijven ontwikkelde in 2014 de Taalzoeker om eenvoudig al het cursusaanbod in Nederland in kaart te brengen.

Taalzoeker, schermafbeelding

Intussen kreeg de stichting een andere opdracht van Tel mee met Taal. De Taalzoeker past daar niet meer bij. Www.ikwilleren.nl is een nieuwe campagnepagina van de stichting. Mensen die willen leren kunnen hier een formulier invullen. Stichting Lezen en Schrijven stuurt dit formulier door naar lokale taalhuizen of -coördinatoren. De Taalzoeker zal direct doorlinken naar dit formulier.

G!DS actueel houden

De Taalzoeker maakte gebruik van G!DS. Voor bibliotheken en taalhuizen blijft het van belang om de informatie actueel te houden in G!DS, de database van KB en bibliotheken. Alle bibliotheken en taalhuizen kunnen hierin hun cursusaanbod en activiteiten invoeren.

Voor het programma Digitale inclusie is G!DS-invoer cruciaal, waaronder ook de belastingdienstverlening in bibliotheken, de websites van HetInformatiepunt.nl en voor de uitvoeringsorganisaties van de overheid en andere partners om goed te kunnen doorverwijzen.