Update Digital Travellers Project

5 februari 2021
Het Europese project Digital Travellers heeft vanwege de coronapandemie een gewijzigde invulling gekregen. Er komt meer nadruk op de (online) opleiding om bibliotheekmedewerkers te trainen in het digitaal vaardiger maken van kwetsbare groepen. Hierbij is speciale aandacht voor het op afstand begeleiden van digitaal kwetsbare cursisten.

Er is een serie zelfstudie-modules ontworpen waarmee deelnemende bibliotheekmedewerkers in hun eigen tijd en tempo hun kennis en vaardigheden kunnen verbeteren. In een aantal online bijeenkomsten kunnen ze vervolgens hun vragen, ervaringen en ideeën over het onderwijs aan digitaal kwetsbare mensen uitwisselen. Ook zijn er 2 bijeenkomsten met Europese collega’s.

Digital Travellers-logo

Daarnaast worden deelnemende bibliotheekmedewerkers gestimuleerd de opgedane kennis in de praktijk te brengen in ten minste 2 workshops met eindgebruikers. Naast de trainingen krijgen ze hiervoor de website www.digitaltravellers.org tot hun beschikking, een database met leermiddelen voor digitale vaardigheden uit 4 landen.

Deelname

Wil je ook meedoen? Dat kan! Stuur een bericht aan Tirza de Fockert voor meer informatie. Als je je snel aanmeldt, kun je nog aanhaken voor de Europese bijeenkomst op 16 februari.