Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Nogmaals: codes voor Boom-programma’s 2024

Nieuwsbericht
Vergelijken
10 januari 2024
Per 1 januari 2024 is de werkwijze veranderd rond de ingekochte programma’s van Boom uitgevers. Nieuwe codes worden door het jaar heen toegekend voor nieuw te starten cursus of groep. Verder vragen we bibliotheken om eerst de oude codes te gebruiken. En tot slot is de geldigheidsduur van de codes 2023 verlengd tot 1 juli 2024. Let op: in tegenstelling tot eerdere berichten moet je voor deelnemers die na 1 januari door willen leren zelf actie ondernemen!
Inhoudsblokken
Boom Uitgevers, logo

Wijzigingen per 2024

Aanvraag codes per cursus / groep

Voorheen vroegen bibliotheken een set codes aan voor het hele jaar. Hierdoor bleven veel codes ongebruikt. Daarom het verzoek om per nieuw te starten cursus of groep het aantal codes aan te vragen voor nieuwe deelnemers. Dat kan door een mail te sturen naar bibliotheekstelsel@kb.nl
Let op: doe dit ongeveer 2 weken van te voren, dan heb je de codes op tijd in huis. Gebruik bij de aanvraag bij voorkeur een adres van de bibliotheek of het taalhuis, geen privé-e-mailadres. 

Eerst oude codes gebruiken 

Vraag je codes aan en heeft jouw bibliotheek nog ongebruikte codes? Dan verzoeken we je om die codes eerst te gebruiken. Pas daarna kun je nieuwe codes ontvangen. Vraag je meer codes aan dan je in voorrraad hebt, dan ontvang je natuurlijk het meerdere aantal codes. 

Geldigheidsduur verlengd tot 1 juli 2024 voor bestaande deelnemers

Oorspronkelijk golden codes per kalenderjaar. Met Boom is overeengekomen dat de codes van 2023 geldig blijven tot 1 juli 2024. 
Let op: dit geldt alleen voor codes uit 2023 die na 1 januari 2024 worden geactiveerd. Voor deelnemers die zijn gestart in 2023 en door willen in 2024, moet je een nieuwe code uit 2023 gebruiken. Heb je die niet meer, of werkt er iets niet, mail dan aan Bibliotheekstelsel@kb.nl
Je ontvangt dan codes uit 2023 die nog niet zijn geactiveerd. Pas als alle codes in gebruik zijn genomen, gaan we over op codes 2024.  

Aanvragen voor nieuwe deelnemers

Heb je codes nodig voor deelnemers die nieuw starten in 2024, geef dat dan aan bij je aanvraag. Voor hen ontvang je codes van 2024. Deze zijn het hele jaar geldig. 

Licentie Boom

De licentie die de KB heeft ingekocht voor een aantal programma’s van Boom uitgevers loopt tot eind 2024. Deze zijn onderdeel van de landelijk ingekochte educatieve programma’s. Met een code heb je toegang tot het volgende pakket: 

Taal NT1 en NT2

Inburgering:

Hiervoor levert Boom jaarlijks een set codes die de KB verdeelt over geïnteresseerde bibliotheken. Per deelnemer is één code nodig. De ervaring leert dat bibliotheken (veel) meer codes aanvragen dan ze daadwerkelijk gebruiken. Omdat de codes duur zijn, ook de ongebruikte, willen we voorkomen dat ze ongebruikt verlopen. Daarom hebben we deze aanpassingen afgesproken in het werken met de Boom-codes.